Frukost!

Vad blir det till frukost idag? Jag är tyvärr en sådan person som aldrig äter samma frukost 2 ggr i rad. Hur gör folk? Eller är det jag som har ADHD? Jag menar blir man inte trött på macka och te, vill man inte switch it up till kanske ägg och en smoothie?





Ball in chain...



Jag diggar mitt halsband. Jag köpte först ett liknande för flera hundra sen hittade jag det här på H&M för 69.50... Lycka! On me it still looks like a thousand bucks ;-) Snap snap snap! ( Man kan nästan gå på attityden)

Tant Agda

Jag såg ett program på tv igår som gjorde mig lite deppig. Det handla om gamla människor som får sin mat levererad i plastaskar varje vecka. Dom får alltså 7 dagars ranson mat på en gång som dom ska värma i micron varje dag. Sen sitter dom där och stirrar och äter sin mat i den tystaste tystnaden som går att hitta. När man tänker efter är dessa människor som levt ett helt liv fyllt av liv, rörelse, skratt och omtanke för att sedan bli bortglömda med sina små plastaskar som någon finnig hemtjänst 20-something-åring slänger till dom i all hast.

Jag fick sådan stor lust att leta upp en gamling i min byggnad och laga något riktigt gott och bjuda på. Jag skulle sätta mig ner och verkligen prata med denne och ge den så mycket omtanke och värme så den inte skulle känna sig bortglömd.

Tänk om det var min mamma som åt plastmat ensam i en kall lägenhet någonstans? Jag tänker på hur mycket mat jag slänger, och hur mycket mat jag lagar och hur mycket tid jag dräller på att inte göra någonting. Tänk om man kunde på något sätt uttnyttja och ge av den tiden?

När jag ringde och prata med mamma efter det och berätta om vad jag tänkte på sa hon: Men Mariana, jag tror inte dom skulle öppna dörren. Du vet hur misstänksamma gamlingar är.

Då blev jag istället arg på dom.

Det är lättare så, att bli arg istället för att bli ledsen. Då kan man skylla ifrån sig.


Mark-den här är till dig



Hade du ringt igår som du sa att du skulle hade jag aldrig satt upp den här. Skyll dig själv...

Dags att get down and dirty

Nu ska jag fan börja skriva på mitt PM, det är dags nu. Jag började med att gå till biblioteket och hitta alla böcker. Kände mig sådär löjligt smart nör jag kom fram till kassan med en massa juridik böcker. Jag tänkte att nu tänker hon i kassan att hon har att göra med någon överambitiös brud som kan allt om lagar och att jag läser dom här böckerna som andra brudar läser Marian Keys böcker. Där stod jag och kände mig smart i ungefär 2 min. När jag kom ut fick jag den välkända jag-kan-inte-ett-skit-för-att-jag-inte-ens-har-öppnat-de-böcker-jag-borde-ha-läst-för-ca-3-veckor-sedan-ångesten så då kände jag mig osmart igen.

Musical genies

Man kan ju inte riktigt beskylla T-pain för att vara ett musikaliskt geni... Varje gång jag hör hans låtar kan jag inte låta bli att tänka på Chris Rocks roliga " Put a dick in her ear, a dick in her ear...smack her on the head with it..."

Tillägnat alla våldtäksmän där ute...


Tillägnad alla själviska tjejer därute...


Det som komma skall...


Faaaan!

Palla att jag mår dåligt nu efter att ha först satt in en bild på mig och sen en på Monica... Hur dum får man vara?
Vem fan ser bra ut brevid Monica?

Photoshop

Photoshop here i come! Så mycket häftigt man kan göra med photoshop, du kan gå från uglypeople.com till damnyourhot.se det är helt sjukt. Jag ska nu photoshoppa varenda bild jag har. Kolla hur jävla snygg jag blir!



Ok, det kanske inte är jag men it could be... ( ok, jag var tvungen att lägga upp den för att hon är för het för att vara sann. Monica, Jag älskar dig )

Hon höjde ena ögonbrynet...


Antingen ser man ut såhär när man höjer ett ögonbryn som normala människor...

eller så ser man ut såhär...som vissa...

Im a fool

Jag tror jag blev lurad på CUBUS. Fick hem en sån där clubkväll grej där dom hade 40 % på hela sortimentet. Drog dit för att kolla läget och kom hem 400 kr fattigare med grejer jag aldrig annars skulle ha köpt. Vad är det för fel på mig, imorgon åker några grejer tillbaka. Min plånbok känner sig våldtagen och jag känner mig skändad. Clubkväll my ass...



Mini Andén har världens fulaste överbett, som en häst med dålig humor...

Dentalcare

Inte för att vara den som är den, för jag sminkar mig gärna på tåget när jag har en stressig morgon. Men vissa saker gör man inte en ligt vissa ( inte enligt mig dock). Jag såg en tjej som borstade tänderna på pendeln. Det var lite sådär häftigt nonchalant. Jag tror hon öppna nya dörrar för mig. Det skulle innebära att jag skulle kunna sova kanske 10 min längre. Sånt är viktigt för mig. Min fråga är bara vart hon spotta. Så fort jag luskat ut det ser ni mig garanterat polera gaddarna på Märsta-tåget.

A smooth wake up


Jag vill inte....

...gå upp och sätta mig på ett tåg fyllt av människor som önskar att dom hellre låg i sängen å myste å fes istället för på ett tåg med främlingar. Uäääk!


Fin avrundning på dagen...

Många tänker nu att den här dagen slutade med att jag åt en mysig svamp middag. Då känner ni tyvärr inte mig. Utan den här absoluta allsvenska dagen slutade i rätt anda. Jag hittade en fästing i vaden som hade sugit och sugit och sugit blod från mig tills benen sprattlade i luften och huvudet var helt ingrävt i mitt ben. Jag som aldrig fått en fästing förut tog det med en nypa salt och fyra gallskrik. Om jag hade haft en yxa hade jag huggit av mig benet på plats men, istället tog jag mig till vårdcentralen och fick den bortplockad av en sjukt snäll sköterska. Aaaaa jag kunde tagit bort den själv men jag gör inte sådant. jag plockar inte ut halt ingrävda insekter från min egen kropp, jag skulle svimma.


Svamp

Idag har jag varit ute å plockat kantareller, egentligen så var jag ute igår oxå men då hitta jag bara en kantarell. Det var ganska patetiskt, men jag höll fast vid den som jag om jag hade hittat guld. Den var min och jag hade hittat den! Sedan när ja kom hem med den i min stora påse insåg jag hur sorgligt det såg ut med den ensam i påsen. Så jag gav mig ut igen och den här gången blev det en halv påse full som med hjälp av hötorget blev till 1 1/2 kilo sjukt goda trattkantareller.

Ok, jag vet inte vad som har hänt och varför svamp helt plötsligt blev ett intresse men det är kul. Punkt slut. Jag får oxå plocka och förvälla och steka även fast min mamma säger snious istället för snus.

Jag är blatte och jag är proud, skillnaden är att jag är nu en svampplockande blatte.


Mina trattar som hittades i Järva



som ökade i antal och blev som i berättelsen i bibeln om fisken och brödet för att slutligen...



...bli såhär mumsiga!

Det enda Sara hade att säga om det här var: EEEEK!

Samarbete

Det blir sådan härlig stämning när grannar samarbetar! Återigen var det så att några grannar bestämde sig för att förvandla sin lägenhet till ett hårsparty med vibrerande ecstacymusik dunkande genom väggarna och in i min hjärna. Det hela började runt 1 på natten och slutade 5 då ca 7 grannar hade ringt polisen. Jag vill skryta med att den sjunde var jag som ringde och bad polisen med "på gränsen till sammanbrottsröst" att vänligen komma och be dom hålla käften.

Dom som känner mig vet att jag lätt annars håller mig uppe till 5 utan disco i bakgrunden men när jag väl är trött vill jag gärna göra en riktig kärring och bara lägga papiljotter i håret och vaselin på händerna och sova.

Iallafall, tack för samarbetet igår grannar ( whoever u are)

Varför är inte jag där??



och varför är jag här??


Det gör ont...

Att se vilka människor unga personer ser upp till och vad dom representerar för ideal. Det gör bara för ont då att tänka på framtiden som ligger i dessa personers händer.

Partyyyyyyy

Jag har sminkat mig, tuperat håret och klätt upp mig till tänderna så nu är det dags för.... att lägga i kålrötterna i min rotsakssoppa. För det är just det jag gör just nu, lagar soppa uppfixad och fin. Jag borde göra det oftare det känns jävligt bra faktiskt. Soppa med ostmackor och glo på klassikern Cocktail. Om det var meningen? Hmm U figure it out

Skewl

Skolan tar upp mycket av min tid dom här dagarna å det faktum att jag går å lägger mig i samma tid som bebisar gör resulterar i ett mycket glest bloggande. Jag har ingen som helst inspiration å skriva om något annat än det jag pluggar om och jag antar att ni inte vill höra om olika lagar och förordningar och hur det går till när man dömmer i förvaltningsdomstolar... Inte ens jag vill höra om det men tyvärr måste jag ha någon sorts framtid som inte innebär att jag gör revir på någon gata som jag kallar för min.

Mysteriet med bokstaven P

Araber brukar inte uttala P som P när dom pratar svenska. Dom utalar P som B. Jag har vetat detta länge men jag har inte vetat orsaken till det. Nu har jag löst mysteriet efter att någon förklarat för mig att eftersom bokstaven P inte finns med i det arabiska alfabetet och därför inte finns med i Koranen anses den vara en syndig bokstav. En bokstav som har samröre med djävulen. Där ser man. Jag som trodde mord och sådant var ondska and all along it was the letter P.

Lycka

Man kan tro att man är lycklig när man t ex har fått körkort eller vunnit på lotto. Men riktig lycka är att hålla sin brors barn i armarna. Iallafall för mig. Grattis världens finaste Leonie på din Dopdag! Faster älskar dig mer än Burberry ;-)

Lycka

Man kan tro att man är lycklig när man t ex har fått körkort eller vunnit på lotto. Men riktig lycka är att hålla sin brors barn i armarna. Iallafall för mig. Grattis världens finaste Leonie på din Dopdag! Faster älskar dig mer än Burberry ;-)

Snorig tröja

När jag ändå är inne på ämnet barndom så är det en annan sak jag funderat över. Ni vet skolkatalogen som kom en gång om året. Där kunde man särskilja syrianerna väldigt enkelt. Mammor och pappor såg det som en chans att få briljera så dom smycka sina små barn upp till tänderna i fina klänningar och kostymer. Gud vad jag då önskade att jag kunde få springa runt som en Pia i en snorig tröja och få göra grimaser på fotot. När man kom till skolan den dagen hade man alla blickar på sig, visserligen var det avundsjuka blickar från de svenska barnen som också ville se ut som små prinsessor. Men för mig var det den dagen då jag verkligen skiljde mig från bunten. Det var som ett plakat med texten BLATTE över mitt huvud och en pil neråt. GUd vad jag ville ha en snorkråka i ena näsborren just då, bara för en liten stund...

Musikklass barn

Min mamma hade en dröm. Hon drömde att någon av hennes barn skulle kunna spela Mozart eller Händels fina verk på piano med långa flinka fingrar. Kombinerat med drömmen om att hennes barn inte skulle sättas i samma klass som vilket patrask som helst, utan det skulle vara med musikaliska fina barn från bra områden. Så därför sluta det med att de tre invandrarungarna från Navestad ( Typ Norrköpings Rinkeby) sattes i musikklass.

Detta resulterade i att jag trodde jag var svensk i ett antal år, det faktum att mitt hår var extremt mörkt och att alla maträtter jag åt innehöll vitlök var det enda som skilde mig från dom.

Ja då undrar ni säkert hur det hela slutade. Blev vi musikaliska genier? Samlas vi runt pianot varje söndag efter en söndagsstek middag och spelar månskenssonaten medan mamma sluter ögonen och nynnar tyst med i melodin för sig själv medans hon stolt beundrar sina små genier?

Nja... Jag kan bootyshaka till t-pain senaste dänga i full kraft iallafall... Ska göra det för mamma någon dag, hon kanske sluter ögonen då oxå

Listen carefully Anna

Fick nostalgi av den här låten...mmm... gammal goding


Min plan

Jag hade en plan när jag gick ned på stan idag. Att bli lite rikare. Jag hade en massa saker att lämna tillbaka men det slutade med att jag kom hem fattigare. Hur den ekvationen löste sig beror på att jag faktiskt hittade den där måste-ha-svarta väskan. Jag måste faktiskt ha en svart väska. Och ett par nya svarta långa skinnhandskar, en ny halsduk, lite nya tröjor...och strumpor. Men jag köpte bara väskan, jag var stark. 

Ok, jag köpte en topp och ett skärp oxå men det var allt. 

Fuck jag behöver en vinterjacka... 


Dagens quote


If you're in a bad situation, don't worry it'll change. If you're in a good situation, don't worry it'll change.
John A. Simone, Sr.


Haha, skön snubbe


Ny dator, nya tider?

Det var tur att jag hade drulle försäkring på min förra dator eftersom den råka ut för en liten olycka, och helt plötsligt nu så har jag en sprillans ny dator. Nu ahr jag suttit och pillat på den i 2 timmar, ända till jag nu inser att det var inte mer än så liksom. Jag har tagit oskulden på den så nu känns den redan begagnad. Jag satt frenetiskt och tänkte vad mer häftigt jag kan göra med min nya dator som jag inte kunde göra med den gamla. Och kom fram till: Inget.  


Kärlek är...

Kärlek är en förmåga. En förmåga att kunna förlåta, acceptera och älska. Den kommer till en människa i alla dess former. Att inte kunna ta emot den gör en människa bitter och svag. Svag till dess person och uttrycker sig i hård gestalt. Kärlek är att ge och ta. Man kan ha en illusion om hur kärlek ska gestalta sig men verkligheten är att om man är en positiv människa finns kärlek i allt. Love is. It just is. Den insikten får mig att le varje dag och känna mig ödmjuk inför varje milstolpe i mitt liv.



Så Kärlek ÄR



Teardrop



Jag kan få min kompis att gråta jättelätt bara genom att sätta på såna låtar, spelar ingen roll hur roligt vi har. Sätter jag på José kommer tårarna. Det har hon lovat.

Uppdatering

Snart kommer jag fixa till den här bloggen så den blir snällare för ögat, hetare för alla sinnen. Jag ska få lite hjälp med det. Så jag väntar på den snällt. Plus det blir mer bilder. Absolut inte i form av "Hej, kolla hur het jag är och hur roligt jag hade när jag var ute". För sånt finns det nog tillräckligt av. Jag hade tänkt mer konstnärliga bilder ur ett mer abstrakt perspektiv med en tvist av renässanserans patriarkala skugga...

...NOT. Orka. Wait and see ;-)


Glömska

Ibland kan jag glömma bort vad jag tycker om mitt i allt kaos vad man kallar liv. Jag glömmer bort att jag blir lugn av att skapa. När jag var yngre sydde jag i mängder, gjorde collage och skrev av mig allt jag hade på hjärtat. Det är precis vad jag har gjort idag. Skapat. Men bara lite. Känner för att göra massor sådant. 

Kan hända att jag ljuger nu och lägger ner allt imorgon, men det är också så jag funkar. Bla bla bla... Who cares? I care :-) 


Lord Byron

When We Two Parted
by Lord Byron (1788 - 1824)

When we two parted
In silence and tears,
Half broken-hearted
To sever the years,
Pale grew thy cheek and cold,
Colder, thy kiss;
Truly that hour foretold
Sorrow to this.

The dew of the morning
Sunk, chill on my brow,
It felt like the warning
Of what I feel now.
Thy vows are all broken,
And light is thy fame;
I hear thy name spoken,
And share in its shame.

They name thee before me,
A knell to mine ear;
A shudder comes o'er me...
Why wert thou so dear?
They know not I knew thee,
Who knew thee too well..
Long, long shall I rue thee,
Too deeply to tell.

In secret we met
In silence I grieve
That thy heart could forget,
Thy spirit deceive.
If I should meet thee
After long years,
How should I greet thee?
With silence and tears.


Fyyy vad vackert milda magdalena!

Törnrosa

Asså, jag sover fortfarande... Jag skullle ha Infosökning på skolan vid 16 men fick reda på att vi inte behövde gå på den så nu ligger jag kvar här i sängen med gott samvete. Igår var vi på Busta preparty, önskar jag kunde skriva att det var off the hook men det var det inte. Men allt är roligt med rätt sällskap.

Jag såg en brud där med rakat huvud som oxå var grymt snygg, fick suget igen men sen kände hon på mitt bakhuvud och konstaterad liksom alla andra att det fortfarande var platt. Så jag hoppas att mina framtida barn ska få pappans gener när det gäller det. När jag kommer till Norrköping ska jag skälla ut morsan för alla spädbarns nätter hon låtit mig sova på rygg.

Sedan sprang vi på några italienska snubbar som jag glatt avfärdade som bögar tills jag insåg att homosexuell var modet i Italien och att de var hetero.

Busta var där å var kort. Jättekort. 

Så kvällen sluta med McDonalds och en mycket rolig taxifärd hem. Sen dess har jag soooooovit.

Divaaaaaa

Man kan ju tycka att man är en diva, man kan ju känna att man är en diva... Jag tror vi har glömt bort den rätta bemärkelsen av ordet diva. Det betyder bortskämd gnällig brud som tror att jorden cirkulerar kring henne. Mariah Carey är en diva. Jag vill inte vara Mariah Carey. " Diva is a female version of a hustler" Naaaah, en hustler sitter inte å klagar över att liljorna inte är i samma äggskals färg som tapeten.

"When he pull up, wanna pop my hood up
Bet he better have a six pack in the cooler
Getting money, divas getting money
If you ain't getting money then you ain't got nothing for me"

"Since fifteen in my stilettos been struttin' in this game
What's your age? Was the question they asked when I hit the stage
I'm a diva, best believe her, you see her, she getting paid
She ain't callin' him to greet her, don't need him, her bed's made"


Beyonce, du är häftig vi vet...sluta skryt, man blir så okåt då. Om du måste skryta, skryt om något viktigt, typ att du har donerat lite av dom pengarna du har tjänat. Så att vi inte bara får en generation av småflickor som knäpper fingrarna mot killar som ghettomamas utan att ha något att komma med förutom attityd. Småflickorna som kanske gör något för sina medmänniskor istället för att ta Diva bilder till sin facebook.



Peace

Mmmm...


Another day another dollar...

Eller kanske inte, men om jag hade haft ett jobb så. Men jag är nöjd då farbror CSN tar hand om mig. Måste dock betala tillbaka någongång, men det har jag placerat lååååångt bak i hjärnan tillsammans med gamla shoppingkvitton och gamla skuldkänslor.

Som någon vis en gång sa:
"If you want to know what God thinks of money, just look at the people he gave it to"




The ugly truth

Bio+amerikansk romantisk komedi+popcorn gör mig en aning illamående... Tjej träffar kille hatar honom, Kille försöker få tjej i säng ända tills han upptäcker att han är kär i henne och ska övertyga henne att han vill ha henne. Kille gör misstag, tjej blir arg.....zzzzzzzzzzzzzzz....dom får varandra...illamående.

Gör en film där någon dör eller en realistisk film där allt skiter sig i slutet. En film där någon får en könssjukdom eller helt enkelt reser iväg och skiter i allt som har med kärlek eller en snubbe som knullar allt som rör sig. Och sedan göra det till en komedi så man kan skratta åt livets ironi. Är det så svårt? Jag kanske skulle kunna behålla min middag då. Min söta kusin kläcker ur sig i slutet efter filmen: " Jag hoppas mitt liv blir lika underbart!"

Jag kollar i hennes ögon och undra om jag skulle spräcka hennes bubbla eller låta någon framtida man göra det åt mig. Jag gör det inte. Man lever ju på hopp.


Såååååå hot!

En tjej i min klass har rakat av sig håret, jag har bara en sak att säga om det. Rock the fuck on! SÅ HET blev hon.
Så nu sitter jag å dreglar över dessa bilder. Det enda som står emellen mig å ett bowling klot till huvud är mitt platta bakhuvud... not so hot...

 

Numsi du e cool som is :-)


Mentalt efterbliven

Ibland känner man sig lite av en kandidat till SFI, speciellt när man pratar med dagens fjortisar. Min kusin som är fjorton år är här hos mig å hänger i stockholm. Då å då ger hon mig skumma blickar. De e blickar som skriker: Retard! Ett bra exempel är när hon frågar hur många SMS jag får om dagen å ja svarar: "Vadå? Jag har inte fått något än idag?" Då ger hon mig blicken å säger: " Men OH!!! Jag har typ redan fått 43" sen hoppar hon tillbaka in i sin mobilvärld å fortsätter Smsa. Vadååå?? 

Nu sitter hon här brevid mig å smsar å ler å jag ser smått förvirrad ut. I smsen ser jag att hon skriver att hon har jättekul här. Vadååå??? 
 

Nu gav hon mig blicken igen  

 

 


Morning mood



Jag blir helt varm när jag hör den här låten... Jag tänker sommaren -07, Tove ligger på stranden å solar å jag står i ett medelhav där vågorna skvalpar över mina lår. Solen bränner på ryggen, strandförsäljarna ropar ut sin dagliga fras och livet står still för en sekund...

Jag vill ha semester!!!!!

( Det jag inte nämnde med i min fina överblick av min senate riktiga semester var den fula engelska feta fish'n chips familjen som låg brevid oss, haschåcola-försäljarna, den äckliga ofärdiga pizzan, paret som låg och torrjucka mot varandra... hjärnan är en underbar sak som låter mig filtrera bort allt det där å få mig att längta ännu en gång )

Nä nu ska jag gå upp å fixa frukost, its saturday peeps!


Quote

A.Powell Davies:

"Life is just a chance to grow a soul"


Dagens video



Jag hitta den brorsan...Hahahaha! Han ville så mycket den här mannen...


Jag och min filt...

Jag sitter och kollar på idol och är helt kär i min filt som värmer mig i en lägenhet som fortfarande inte uppfattat kylan utanför. Inga element funkar och ingen är här för att värma. Nej, nej det här är inget uäää uäää inlägg om ensamhet. Det här är ett jippie inlägg om hur skönt det är att faktiskt vara själv ibland med sina egna tankar och sin egen inspiration. Men någon saknas faktiskt... hon vet vem hon e :-) En person som vet hur man gör stora berg till små stenar och lockar fram det goda. En egenskap som tenderar att blekna i dagens samhälle. 

Livet är enkelt egentligen om man gör det enkelt. Vissa saker är utom våra händer och är för oss bara att acceptera. Det är när vi kämpar emot dessa som man tappar energi. Energi som kan läggas på att ...vad vet jag...göra chokladbollar kanske. 

Bla bla bla... jah! det var dagens filosofi lektion, jag ska inte leka revrun god bless så tack och god natt min virituella dagbok.

 


Alla pratar ju om det...

...så jag kan lika gärna säga mitt. Här kommer det... Jag tycker Anna Anka är gullig. Hon är en liten tjej i en vältränad tant kropp med en hjärna som en trotsig 14-åring. Vissa påståenden hon häver ur sig har en tendens att falla platt eftersom hon inte har något att backa upp dom med , men det skrattar hon gulligt bort på skånska.  Hon är blåst som en höna men hon har fattat något som 98 % av svenska kvinnor inte greppat.

Hon försöker upplysa svenska kvinnor om att de faktiskt har bröst och faktiskt får vara mammalediga och gud förbjude att dom faktiskt får städa efter sin man. Allt detta får svenska kvinnor att protester högljutt, de har inte kämpat i 100 år för att gå tillbaka och ställa sig i köket! Dom vill ha rättvisa! Dom vill ha jämnställdhet! Dom vill ha pung! Bajs på kvinnor och kvinnlighet!

Bra svenska kvinnor...kämpa...kämpa...snart kommer nog pungen


RSS 2.0