Shrektime

En gång om året kollapsar min kropp och lämnar mig som ett skugga av mitt forna jag. Jag pratar om den stora höstförkylningen, varje år för den  med sig en ny sjukdom. Som ett smörgåsbord av sjukdomar, både för mig kända och okända. Det här årets speciella twist var den utsökta ögoninflammation. Jag vakna i panik kl 3 på morgonen av att jag inte kunde öppna ögonen. Så jag sprang till toan ( med 11 blåmärken som bevis kvar för min klantighet ) och sköljde.  Efter att jag konstaterat att jag inte blivit blind gick jag och lade mig igen. Kl 6 vaknade jag återigen med tron om att jag hade sett min sista kantarell. Så fortsatte det fram till 11. Mycket trevlig dag. Om ni ser mig på stan idag ser jag ut så här:

Reaggepop

Jag satt på pendeln idag på väg hem från skolan. Helt slut i huvudet efter tentan och tänker att jag bara vill hem och sova. Helt plötsligt hör jag hur det skvalar från en högtalare bredvid mig " Neeeeear faaaaaaaaaaaaaar where ever u aaaaaaare...." Titanic låten i sitt esse dundrar fram och bakom högtalaren ( som sitter på en mobil) sitter en stor svart Rastafarai snubbe med sorgligaste minen. För en sekund tänker jag att han antagligen bara gillar den här låten och efter den kommer alla andra ( kanske lite manliga) häftigare låtar som han borde gilla. Men nejdå, det fortsätter i samma genre. Strax kom: " Show me the meaning of being looooooonley..."

Där satt jag och visste inte vart jag skulle ta vägen, gråta eller skratta. Looney town eller crazy ville?


Liberty

Nu kan man tydligen när man inte gillar någons röst ute på stan eller när dom pratar för mycket hyssja dom. För det var exakt det som hände mig härom dagen på tunnelbanan. Det var en tjej som helt sonika tröttna på mitt prat och tog sig upp ur sin sits och kom fram och fräste Hysssssh!!!!!!!!!!!

Skönt att vi har kommit fram till att vi kan vara så lediga med främlingar. Och folk i världen säger att svenskar är stela och kalla. Vilket trams!

IQ-barn

Min mamma berätta för mig imorse att när jag var typ 5 år hade jag frågat hur jag kunde vara syrian. Mitt argument var:
" Men mamma vi bor ju i Sverige och men vi kommer egentligen från Turkiet  och du säger att jag är turkbarn men jag är född i Libanon och du är född i Syrien.... vart kom syrian in i bilden? "

Min fråga idag är då varför lekte jag inte med Barbie istället för att leka etnicitetsprofessor?

Secret Obsession

Jag vill ha parfymen hon gör reklam för... Jag vet inte hur den luktar eller vad den kostar men jag vet att jag vill ha den. Hon gör mig förvirrad den här Eva Mendez. Hon skulle kunnat smörjt in sig med små bajskorvar. Jag skulle nog velat ha dom oxå. 

http://www.youtube.com/watch?v=aXOPiqllxfA

Hot wuk!



Vi kan alla enas om att det inte skulle spela någon roll vilket årtionde jag levde i. Jag skulle vara lika het iallafall!

Dagens citat

Min kusin som är 38 och kan engelska på samma nivå som treåringar men med arabisk brytning ska skjutsa en amerikansk artist till flygplatsen:

" Excuse me... niggah... when is your aiir?"

Hans fråga är när planet lyfter....

SJ- Sveriges Järnvägar

Jag hatar SJ! SJ hatar tydligen mig oxå. Eftersom varje tillfälle i mitt liv jag måste pendla under en period så ska SJ börja ställa till med problem. Nu senast det jävla tunnelproblemet mellan Norrköping och Katrineholm. Ingen annanstans i Sverige är det problem med någon sträcka. Men vadå säger ni??

 Joo, jag ska tala om vadååå! För gången innan den här pendla jag mellan Borås och Norrköping i ett halvår och då var det en storm som hette Gunilla som fucka upp systemet i ett halvår. Men nu är ju tunnelproblemet över den 19 september. 25 augusti till 19 september. Vilken tur att jag börja pendla den 25 och slutar pendla den 17. Till och med slutdatumet har dom prickat in för att irritera mig. Inte en krona till säger jag bara... Ok, bara 224 kr till men sen får det vara nog... Kanske några kronor till inför helgen men sen är det slut på riktigt mellan mig och SJ... Jag ska bara hitta en ersättare...

PLUGGA

Jag har TÄNKT ( fredag) på att plugga. Jag har PRATAT (lördag) om att plugga och sen har jag faktiskt PLUGGAT (söndag).




 

Hur gör djur??

Jag var på ett dop för ett tag sen. Ett syriandop. Dom som varit på tillställningar av dessa slag vet hur det går till. Massa mat, dricka och ringdans. Mest av allt mat. Det som alltid är lika roligt är dom ca 4 svenska gästerna som alltid är med. Dom blir center of attention hela kvällen. Dom matas, fylls med dricka och hejas på i dansen. Men det bästa av allt är den underhållning dom utgör för dom gamla och grå. Varje gång man går förbi en äldre hör man hur den skrattar och säger:

- Kolla, kolla ljusingen, nu är han full, nu ska han dansa!

Så klappar farmor händerna och skrattar förtjust över ljusingen som dansar som en pinne. Ljusingen själv ser lika förvirrad ut som ett rådjur bland hyenor...

Tröjan

Jag har en röd stickad tröja som jag köpte från Zara för tre år sen. Varje gång höstvinden har börjat blåsa har jag tagit fram den och tänkt att nu fan ska jag använda den. Men varje gång efter att jag har stirrat på den i 5 minuter har jag insett att den ser ut som Tomtens tröja. Jag har ingen aning vad som pågick i min hjärna när jag köpte den. Den är röd och lång ner till låren och golfmönstrad på bröstet och matchar till absolut ingenting i min garderob. Men jag vill inte slänga den för den är  ny och oanvänd så jag har på mig den hemma ibland för att rättfärdiga mitt köp. Den får mig att må dåligt. Snart åker den i soporna innan mitt samvete tar kål på mig.


Hohoho

Double vision...

Jag tror jag behöver glasögon. Ju mer jag läser om hur små Sveriges pungkulor var under andra världskriget ju suddigare ser jag... HItlers invasion i Norge blir suddigare och suddigare ju närmare gränsen han kommer. Stackars Hitler i mitt huvve är han nu en suddig prick. Det ville han nog inte vara i någons huvud. Titta så fin han har fixat sig inför invasionen och så ser jag suddigt, taskigt av mig...



DAGENS OUTFIT

No baloney Homo Sapien!

E-type är arg. Hans bästa verk har blivit förlöjligats och hans själ har blivit blottad. Vilken sjuk jävel kan ens ha tanke på att använda denna otroligt vackra och djupa låt som talar till en på så många plan till en HAMBURGERREKLAM!!!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3284474.ab

SKÄMS MAX!

Som ett bevis på hur otroligt avancerad denna låt är har jag tagit fram texten. Läs och ta fram näsduken för den är inte mild den här...

This... this is the way... this is the way I wanna live
I'm going through changes
This is the way I wanna live
From this day on no one is going to tell me
What I should do or what I should not
That ain't the way, the way it shall be fight it all the way
So let them vultures pray on each other
Don't let them spoil it, you've come this far
Coming out like a force of nature
This is the shape of things to come
This... this is the way... this is the way I wanna live
I'm going through changes
This is the way I wanna live
So if you're feeling sort of down and out
Don't lose your faith, wipe away the doubt
You must take a stand, that's what it is about
If nothing else works just Shout!
You're no baloney Homo Sapien!
You're the original king of the hill again!
Coming out like a force of nature
This is the shape of things to come
This... this is the way... this is the way I wanna live
I'm going through changes
This is the way I wanna live...

Yooooou are no baloney homo sapien! Den frasen har hjälpt mig ur många tuffa stunder...

E-type, inte för att va den som är den men.... Du kan lika mycket om att skriva låtar som min morsa vet om dig

Puss o Kram

Utvecklas bakåt?

Jag såg en dokumentär igår om några infödingar från någon Stilla havs ö som aldrig varit i någon större civilisation. De skulle resa till Storbrittannien och får lära sig a thing or two. Ju mer jag titta på dokumentären ju mer upptäckte jag att dom hade mer saker att lära oss. Visst man garva när man såg hur en av dom åt smör med en sked för att han trodde att det var en del av måltiden, men annars så var det inte mer än det praktiska sakerna som var så roligt. Dom här människorna kommer från en värld där allt är naturligt och inga baktankar finns,  varken för att vara tjäna på det ekonomiskt eller politiskt.

Det lever nakna med naturen och för naturen. Så står plötsligt någon man i kostym och skrattar åt dom bara för bristen av maktgalenskap... Männen fällde de djupaste kommentarerna någonsin medans den "vita mannen" skrattade bort dom som man skrattar åt barn. Den " vita mannen" har enligt sig själv ett visst övertag i denna självdestruktiva värld där utbrändhet och stress är lika vanligt som en förkylning. Vem är det som utvecklas egentligen? Ska man inte utvecklas åt rätt håll?

Tanten i mig fällde en tår när infödingen sa: Vi är det lyckligaste folket på jorden. Allt det här känns så onaturligt. Jag skulle inte klara av att leva i en så artificiell värld.

Om vi kunde nöja oss med lite mindre, undrar hur många barn som skulle kunna få sin skål med ris på kväll?
Men nej nej, nu är det ju viktigare att tänka att det ska vara rutiga skjortor på mode, och jag har ju ingen :-(
Hur ska jag överleva hösten??




Undrar om det är rätt storlek åt dom?

  

Ärlighet varar längst

Flemingsbergs pendelstation:

Tjej1: Jag vill inte ha honom längre! Jag kan inte ens se oss tillsammans, jag blir lite off av hela tanken...
Tjej2: Aaaa, men e det inte för att han sa att han inte ville va med dig på det sättet?
Tjej1: Va ( lite osäkert) neeeej, d e för allt han har ljugit om....
Tjej2: Nej, det e för att han sa att han inte vill vara tillsammans med dig. Han sa ju att han bara ville ha sex!
Tjej1: Aaa men jag hade ändå inte velat va med honom även om han ville vara tillsammans med mig!

( Tjej1 börjar bli irriterad på Tjej2)

Tjej2: Du var ju skitkär för bara några dagar sen, kom igen nu, du e sårad d e klart du får va lessen.
Tjej1: JAG E INTE LESSEN!! VA FAN JAG SA JU ATT JAG E ÖVER D DÄR!!!

Hahaahaha...så sött!


RSS 2.0